Knihovna

Vánoční výzdoba

Cizojazyčná literatura

Cizojazyčná literatura

Nová nabídka Městské knihovny Most:

v samostatné místnosti v oddělení výpůjčních služeb byl pro veřejnost právě zpřístupněn fond cizojazyčné literatury, který obsahuje beletrii v cizích jazycích (angličtina, němčina a další).

Samouky a další zájemce o cizojazyčnou literaturu (třeba studenty mosteckých škol) určitě – zejména kvůli kvalitě textu a možnosti jeho rychlého překladu - potěší třeba tzv. dvojjazyčné knihy, tedy ty, v nichž na jedné stránce je originální text a na druhé jeho česká verze. Fond bude samozřejmě možné využívat i „jen“ pro smysluplné využití volného času, čímž četba cizojazyčné literatury bezesporu je. Fond cizojazyčné literatury v různých úrovních náročnosti, a to jak krásné, tak i naučné literatury, se samozřejmě bude dále rozšiřovat.

Více ...
Přijďte si k nám hrát i číst!

Přijďte si k nám hrát i číst!

Městská knihovna Most je místem, kam mohou přicházet všichni lidé bez rozdílu. Praxe potvrdila, že do knihovny mohou chodit (a již řadu let chodí) i celé rodiny. Snahou knihovnic a knihovníků je vytvářet pozitivní vztah k četbě a knihám u všech lidí, včetně těch nejmenších, a současně v knihovně poskytovat rodičům a jejich dětem příjemné zázemí, na něž budou mít vždy hezké vzpomínky. A proto nově zvou k návštěvě DĚTSKÉHO KOUTKU! 

Odpočinkové atrium

Výlet do Karlových Varů

Předávání vysvědčení v knihovně

Galerie

Půjčte si hry na prázdniny!

Půjčte si hry na prázdniny!

V naší knihovně si návštěvníci mohou vypůjčit řadu společenských her. Máme jich na 150. Najít můžete horké novinky i osvědčené klasiky (třeba Monopoly či Kloboučku Hop!). Čtenáři si mohou půjčit hry domů, zahrát si je v našem krásném atriu nebo v některém herním koutku přímo v knihovně. 

Den seniorů 2019

Ve středu 16. 10. 2019 pořádala Městská knihovna Most a Klub seniorů S9 Den seniorů. Účastníci si mohli zasoutěžit v různých disciplínách, ochutnat a zhodnotit soutěžní rolády, či jen strávit pár příjemných chvil v prostorech naší knihovny.

Nová videoprezentace knihovny

Den Mgr. Edwarda Kelleyho 2021

Městská knihovna Most se 20. června 2021 účastnila Dne Mgr. E. Kelleyho na Hněvíně. Oblíbený stánek si opět našel řadu příznivců z řad dětských i dospělých návštěvníků. Děti si vyzkoušely stolní hry a výtvarnou dílničku, dospělí zábavné kvízy. Každý si odnesl cenu dle vlastního výběru. Dospělí knihu, CD nebo DVD. Děti hračky od Barbie, modely autíček, malé parádnice kabelky. Pro rodiny byl připravený i knihovnický med.

Výstava "ROZMÁŇO - svět pohádek"

2. září v 16:00 proběhla vernisáž výstavy "Rozmáňo - svět pohádek", ze které Vám přinášíme reportáž ve formě fotografií v galerii.

Samotnou výstavu můžete v naší knihovně zhlédnout až do prosinnce letošního roku.

Kurz kreativní tvorby pro dospělé a děti od 10 let.

Kurz kreativní tvorby pro dospělé a děti od 10 let.

V sobotu 6.11. se v prostorách knihovny uskutečnil workshop dekorací z papíru, recyklovaly se kartonové krabice, staré knihy, notové partitury, plata od vajíček... a dostávaly novou podobu. Všechny účastnice byly moc šikovné a tak si odnesly nejen krásné dekorace, ale i dobrý pocit, že daly nový život věcem, které by jinak skončily v koši.

Více ...
Tvořivá sobota - Quilling

Tvořivá sobota - Quilling

Městská knihovna Most v sobotu 18. 2. 2023 uvítala šikovné ruce zájemkyň o výtvarnou techniku Quilling.

 

Pasování žáků na čtenáře

V týdnu od 7. do 11. října 2019 probíhalo v Městské knihovně Most pasování žáků druhých tříd základních škol na čtenáře. Pasováno bylo 640 žáků ze třiceti tříd dvanácti základních škol z Mostu a okolí.