Aktuality

Informace o schůzkách:

Schůzky členů Senior klubu č. 9 se konají každé poslední pondělí v měsíci v Městské knihovně Most, vždy od 15 hodin.

Pochod pro mozek

Dne 15. 3. 2024 se senioři skupiny č. 9  zúčastnili procházky kolem Jezera Most: Pochod pro mozek.

Vzdělávací kurzy leden - březen 2024

plakát - vzdělávací kurzyJazykové kurzy mají 12 lekcí (á 45 minut). Jóga 10 lekcí (á 75 minut). Paličkování 10 lekcí (á 120 minut). Kouzelný svět hudby 10 lekcí jednou za 14 dní (á 75 minut).

V každém kurzu musí být přihlášeno nejméně 10 účastníků, aby mohl být zahájen.

Kontakt: recepce@knihovnamost.cz, tel. 476 768 819, paní D. Petriková.

Přihlášky ke kurzům k dispozici v recepci Městské knihovny Most nebo ke stažení zde.

Více ...

Senioři u Matyldy

 Senioři skupiny č. 9 na procházce okolo Matyldy 29. 12. 2023. Procházka byla opravdu krásná, počasí nám přálo.

Den seniorů 2023

Dne 4. 10. 2023 se konal Den seniorů v Městské knihovně Most. Bylo připraveno a plně využito jedenáct vědomostních soutěží.

Všichni přítomní mohli také hodnotit soutěž o nejlepší jednohubku.

Celé odpoledne si senioři užili a v knihovně strávili příjemné chvíle.

Senioři na Sportovních hrách

Senioři na Sportovních hrách

V sobotu 20. 5. 2023 náš klub vyslal družstvo na Krajské a regionální sportovní hry seniorů 2023.

Galerie

Výlet do Prahy a Muzea voskových figurín 1.3.2023.

Senior Klub v Nízkých Tatrách

Krásná dovolená v Nízkých Tatrách, kterou společně prožili členové klubu č. 9

Výlet Bezručovým údolím

Ve středu 27. 7. 2022 vyrazila skupinka seniorů na výlet Bezručovým údolím. V 7:05 odjeli vlakem do Chomutova, kde přestoupili na autobus, který je vyvezl do Křímova. Odtud se spustili příjemnou procházkou okolo Křímovské přehrady Bezručovým údolím okolo třech mlýnů až do Chomutova. 

Galerie

Senioři v Chebu

Skupina seniorů č. 9 si udělala dne 29. 6. 2022 výlet vlakem do Chebu. Výlet se velmi vydařil a všichni zúčastnění si ho řádně užili.

Galerie

Beseda s Městskou policií

V pondělí 30. 5. 2022 se uskutečnila beseda s ředitelem Městské policie v Mostě Ing. Hrvolem a členy skupiny seniorů č. 9 při Městské knihovně Most. Bylo to velice zajímavé povídání o práci a úkolech Městské policie Most a senioři nešetřili dotazy.

Výlet do Břevnovského kláštera

Část skupiny seniorů č.9 byla ve středu 27.4.2022 na krásné a zajímavé prohlídce Břevnovského kláštera v Praze.

Výlet nám připravili  členové  naší skupiny Mirek Strial se svou ženou, počasí přálo, výlet přinesl pohodu a spokojenost všem účastníkům.  

Předvánoční zájezd

V úterý 21.12.2021 si členové Klubu seniorů č. 9 vyjeli na dopolední představení do Divadla na Vinohradech v Praze. Hru "Český román" si všichni účastníci užili.

Galerie

Zájezd do Divadla na Vinohradech

V sobotu 19. 6. 2021 se padesát členů Klubu seniorů č. 9 zúčastnilo zájezdu na divadelní představení Pygmalion do Divadla na Vinohradech v Praze. Všichni byli na, několikrát odkládané, představení velmi natěšeni i přes předpověď velmi vysokých teplot. Nakonec si všichni užili krásný den s pěknými zážitky a díky klimatizaci v autobusu, divadlu, hospůdce i přirozeně chladnému kostelu zvládli i tropická vedra.

Galerie

Zájezd do Vinohradského divadla v Praze

Zájezd Klubu seniorů č. 9 při Městské knihovně Most dne 23. 10. 2019 do Vinohradského divadla v Praze.

Den seniorů 2019

Ve středu 16. 10. 2019 pořádala Městská knihovna Most a Klub seniorů S9 Den seniorů. Účastníci si mohli zasoutěžit v různých disciplínách, ochutnat a zhodnotit soutěžní rolády, či jen strávit pár příjemných chvil v prostorech naší knihovny.

Schůzka seniorů 30. 9. 2019

V pondělí 30. 9. 2019 se uskutečnila v Městské knihovně Most schůzka členů Klubu seniorů. Přítomna byla i náměstkyně primátora p. Markéta Stará, která přišla pogratulovat k narozeninám jedné z členek klubu, p. Zdeňce Málkové, která se v plné svěžesti dožila krásných 90 let.

Pro ni i pro ostatní byl připraven program s názvem „Bavím sebe, bavím Tebe“,  obsahující módní přehlídku modelů pro volnočasové aktivity. Velký aplaus přítomných potvrdil nejen naplnění názvu programu, ale i účelnost a prospěšnost aktivit Klubu seniorů v knihovně.

Den pro seniory 2018

Již po osmé přišli mostečtí senioři dne 10. 10. 2018 na oslavu Dne seniorů do Městské knihovny Most. Byly zde pro ně připraveny opět různé hry a soutěže tříbící paměť i postřeh a nechyběla ani tradiční soutěž v upečení nejlepšího moučníku – tentokrát  s makovou náplní. Všechny výrobky přinesené do soutěže mohli ochutnat všichni přítomní a vybrat z nich ten nejlepší. (Samozřejmě, že všechny byly vynikající.) Slavnostní odpoledne zakončilo vystoupení taneční skupiny seniorek s názvem Kominíčci.     

A tak si senioři i pracovníci knihovny, kteří Den pro seniory připravili užili příjemný den.

Galerie