Dopravní beseda pro seniory

Galerie

Městská knihovna v Mostě, Senior klub č. 9 a společnost AUTODROM MOST pořádají bezplatnou dopravní besedu pro řidiče a řidičky ve věku 65 a více let s instruktorem kurzů bezpečné jízdy.

Témata:

- Novinky v legislativě (např. jak připravit sebe a vůz na cestu nebo jakým způsobem se vytváří takzvaná záchranná ulička)

- Povinná lékařská prohlídka

- Nástrahy podzimního a zimního počasí na silnicích a řada dalších…

Místo:

Městská knihovna Most, promítací sál

Termíny:

24. 10. 2019 od 16:00 hodin

11. 11. 2019 od 16:00 hodin

Besedy navazují na bezplatné kurzy bezpečné jízdy celostátního projektu Jedu s dobou, který druhým rokem organizuje Asociace center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR. Kurzy pořádá osm center pro zvládání krizových situacích na silnicích v České republice. Jedním z nich je mostecký autodrom. Po teoretické části v učebně se senioři při praktickém výcviku na plochách polygonu s moderními technologiemi učí správně reagovat na nenadálé a nečekané situace, s nimiž se mohou dnes a denně setkat v běžném silničním provozu.

Mostecký autodrom pořádá v letošním roce ještě dva kurzy, a to 27. října od 08:00 a od 14:00 hodin a 17. listopadu od 08:00 a od 14:00 hodin. Přihlásit se můžete na webových stránkách Jedu s dobou, nebo na besedě prostřednictvím instruktora.

Informace o akci a jejím konání