Národní týden trénování paměti

mozekNaše knihovna se k Národnímu týdnu trénování paměti připojí dvěma akcemi. 

- 16. 3. zveme družiny mosteckých škol na Mozkocvičnu pro juniory.

- 17. 3. od 15:00  jsme pro Klub seniorů (nejen náš knihovnický S9) nachystali povídání a mnoho tipů k procvičení mozku.

A protože je březen také měsícem knihy, máme pro čtenáře spoustu doporučené literatury k samostatnému trénování paměti a sebevzdělávání. Všechny knihy najdete ve fondu Městské knihovny Most. Pro návštěvníky knihovny je také připraven kvíz "Co víte o mozku?" Ze správně vyplněných budou vylosováni tři výherci knižních cen.

 

Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging (ČSTPMJ) vyhlásila týden od 13. 3. do 19. 3. 2023 NÁRODNÍM TÝDNEM TRÉNOVÁNÍ PAMĚTI. Je to jediná akce podobného druhu a rozsahu, která je pořádána zdarma pro veřejnost na více jak 300 místech Česka i Slovenska

Akce je součástí celsvětové akce BRAIN AWARENESS WEEK (Týden uvědomění si mozku), kterou pořádá organizace Dana Alliance for the Brain Iniciative v New Yorku, USA, od roku 1996.

Z celosvětového výzkumu vyplývá, že vhodná intervence formou kognitivního tréninku v kombinaci s fyzickou aktivitou může být tím pozitivním faktorem, který nás ochrání před demencí.